lauradekker

VIDEO: Laura Dekkers föredrag i Stockholm

Världens yngsta världsomseglare Laura Dekker var det stora dragplåstret för dagen när Svenska Kryssarklubben arrangerade seminarium för ungdomar på båtmässan Allt för sjön i Stockholm. Nu finns hela hennes föredrag på nätet.

Som en del i sin satsning på att få fler ungdomar ut på sjön arrangerade Svenska Kryssarklubben seminariet ”Våga följa vinden” på båtmässan Allt för sjön i Stockholm, lördagen den 5 mars. Flera unga seglare var inbjudna för att berätta om sitt båtliv, och drygt 140 ungdomar var på plats för att låta sig inspireras. En av talarna var holländska Laura Dekker, som redan som 14-åring kastade loss för att ensam segla ut i världen. 

Under seminariet berättade Laura Dekker om resan som gjorde henne till världens yngsta person som seglat runt jorden på egen hand. Hon visade också bilder från sin  annorlunda uppväxt, gav åhörarna en inblick i hur hon lever idag och avslöjade lite om planerna för framtiden.

Se föredraget på film

Mer långfärdssegling på mässan

För dig som har möjlighet att besöka båtmässans andra helg vill vi  passa på att tipsa om långseglarsymposiet ”Segla långt” som äger rum imorgon, lördagen den 12 mars, med flera erfarna långfärdsseglare på scen. Se hela programmet här: http://sxk.se/sxk-riksforeningen/segla-langt

Posted in Artiklar and tagged , , , , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>