DSCF4749-high

Magnus höll låda

På måndagskvällen samlades ett drygt 40-tal personer på Bishops Arms vid Savoy i Malmö för att lyssna till ensamseglaren Magnus Reslow som berättade om sina äventyrliga seglatser på Medelhavet och Atlanten. Bland annat om en bogsering i Italien som höll på att kosta honom livet då trossen brast och hans båt slog runt i en brottsjö. Han flögs med helikopter till sjukhuset medan båten spolades upp på stranden – varpå de lokala myndigheterna belönade honom med böter på 100 000 kronor för nedskräpning. Han lyckades slippa undan böterna men allt han ägde och hade försvann efter att plundrare gjort sitt.

DSCF4730-high

För de flesta var nog dock huvudnumret när Magnus berättade om de 85 dygn han spenderade på Atlanten i höstas då han sträckseglade från Kristiansand i Norge till Las Palmas på Kanarieöarna. En seglats som bland annat gjorde att han rapporterades som saknad till havs och blev internationellt efterlyst. Och omskriven inte bara här på SLS utan också i så gott som varenda svensk dagstidning.

– Själv hade jag den bästa tiden i mitt liv. Jag hade lämnat ett liv som arbetslös och socialfall hemma i Sverige med 100 kronor på fickan och gjorde det jag älskar mest av allt här i livet, berättade Magnus.

Att han var med om tre ”knock-downs” och var tvungen att samla regnvatten för sin överlevnad besvärade honom inte.

– Jag hade förberett mig mentalt på att det skulle bli tufft, men också att jag skulle klara av det.

Åhörarna lyssna med stort intresse till Magnus lugna, ödmjuka – och skämtsamma – berättande, men visade också engagemang genom att ställa många relevanta och insiktsfulla frågor. Stundtals blev det nästan rena diskussionsforumet. Något arrangören (dvs undertecknad :-) ) också hoppats att Bishops Arms intima engelskinspirerade pub-matsal skulle locka fram.

DSCF4771-high

Magnus fick mycket beröm för sitt föredrag och en åhörare skrev senare i en kommentar att Magnus stod för en ”lucköppning till den mer analoga seglingen”.

Snart flyger Magnus tillbaka till Kanarieöarna och sedan väntar en seglats som besättningsman på en båt med destination Sydafrika. Det råder knappast något tvivel om att Magnus är en ”äventyrsmagnet” som låter livet komma till honom. Av allt att döma lär det finnas anledning att återkomma till honom som föredragshållare.

Några tack:

Tack till Magnus för ett bra och spännande föredrag

Tack till Bishops Arms för en mysig lokal, god mat och gott öl.

Tack till Peter Brinch för de fina bilderna från föredraget

och Tack till alla som kom och gjorde måndagskvällen till den trevliga kväll det blev.

Posted in Artiklar, Äventyr, Evenemang and tagged , , , .

One Comment

  1. Jag vill tacka Ralph Andersson för sitt stora engagemang med mitt föredrag. Tack Linda Hammarberg för att du trodde det var genomförbart på så kort notis och hjälpte till att göra det möjligt. Tack Bishops Arms för en lugn mycket mysig miljö. Men tack fram för allt till alla som kom och lyssnade på min historia. Det kommer mer. Jag lovar! Magnus Reslow.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>