Foto: Andres Cruz

Nu siktar Magnus på Golden Globe Race

Vi har under hösten skrivit flera artiklar om skåningen Magnus Reslow som varit ”försvunnen” till sjöss och efterlyst av Interpol för att tre månader senare återuppstå i Las Palmas på Kanarieöarna. Nu siktar Magnus på Golden Globe Race 2018.

85 dygn på havet i en sexmeters båt utan motor. Det låter som en mardröm för de flesta, och visst hade resan sina svåra stunder. Det erkänner Magnus Reslow. Som när vattnet tog slut. Men så här med lite distans till det hela är han glad att det blev som det blev.  ”Jag har lärt mig så mycket”, säger han på telefon från Las Palmas när jag kontaktar honom för att göra en intervju med Magnus till en artikel i tidningen På Kryss. 

Magnus berättar att han tycker om Las Palmas och människorna där, men vill gärna fortsätta segla när han jobbat ihop lite pengar. ”Jag skulle vilja vara med i en ensamkappsegling runt jorden som heter  Golden Globe Race 2018”, säger han. ”Oj va roligt”, tänker jag. Jag känner mycket väl till Golden Globe Race 2018, uppföljaren till den klassisa kappseglingen med samma namn 1968. ”Med det kan jag nog glömma. Jag kommer aldrig att få råd, och har nog svårt att få sponsorer”, lägger Magnus sedan till.

Vi fortsätter att prata om andra saker, och jag skriver min artikel. Magnus är en intressant person, och hans resa är en fantastisk historia från början till slut. Men jag kan inte släppa tanken på en svensk deltagare i Golden Globe Race. Efter de senaste månadernas eskapader lever Magnus faktiskt upp till arrangörernas krav på att alla deltagare måste ha en ensamsegling på minst 2000 sjömil i bagaget. Men det är värre med båten. Hans Havsfidra är för liten, enligt de snäva storlekskraven. Men så får jag en idé.

Kanske finns det någon där ute som kan avvara en lämplig båt till Magnus. Det finns ju så många bra båtar som bara står och dräller. Har du eller känner du någon som har en lämplig lågkölad båt mellan 32 och 35 fot som Magnus skulle kunna få använda i denna historiska kappsegling? Eller någon som kanske kan tänka sig sponsra Magnus på något annat sätt. Hör då av er till info@svenskalangfardsseglare.se så förmedlar vi kontakten.  Tänk så spännande det vore med en svensk båt att heja på i Golden Globe Race.

/Linda

Foto: Andres Cruz

Posted in Artiklar, Äventyr, Kappsegling, Långfärdsseglare, Säkerhet and tagged , , , , .

One Comment

 1. Hei.

  Jeg har en Gambling 34 som Magnus kan leie av meg for Golden Globe Race 2018, selv skulle jeg bruke den på langtur nå i 2017, men vurderer å gå til anskaffelse av en mindre båt for turen.

  Jeg brukte denne selv på langtur i 2014/2015 og den er delvis utstyrt med Genoa og Storseil fra 2013, Vindror, Radar, vindgenerator, motor og drev fra 2002, Redningsflåte (trenger service) pluss litt småtteri. Det er en del som må gjøres for å få den i stand til en jordomseiling, men et godt utgangspunkt. Alternativet mitt er evt. å selge Skråsikker eller ta henne med på ny tur som er den opprinnelige planen.

  Av ting jeg vet som må gjøres kan jeg nevne at den må på land for å få litt bunnstoff, nye skroggjennomføringer og bytte av belg rundt seildrevet, noen nye fall og en kontroll av stående rigg.

  Håper å høre fra dere, da jeg ønsker å sende Skråsikker ut der hun hører hjemme.

  Mvh
  André Rønningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>