Skärmbild (6)

Över atlanten på 8 dagar

Medan de flesta deltagarna i årets Atlantic Rally for Cruisers nätt och jämt kommit in i vardagslunken ute på det stora blå har en båt redan kommit i mål på andra sidan Atlanten – vilket är nytt rekord för ARC:en. Nu handlar det förstås inte om en seriebyggd cruiser med familjen som besättning utan en fullfjädrad tävlingsmaskin med ett vältränat målmedvetet manskap. Det handlar om VO65 Team Brunel från Holland som seglat från Gran Canaria till Saint Lucia på endast 8 dagar, 7 timmar 39 minuter och 30 sekunder. Det gäller att vara exakt när man snackar rekord…

Detta är tredje året i rad som det sätts rekord på överfarten. Så gott som perfekta förhållanden gjorde rekordet möjligt enligt info på worldcruising.com.

Båtens besättning bestod av 15 personer varav fem var professionella medan resterande tio var ”erfarna amatörer”. Genomsnittshastigheten har legat på 13,5 knop med surfar på dubbla hastigheten. Rekordet har man slagit trots att man zigzagat sig fram under stora delar av överfarten. Den totala seglade distansen landar på 3342 NM vilket är längre än de två tidigare rekordhållarna.

Läs mer på ARC:ens hemsida

 

Posted in Artiklar, Atlanten and tagged , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>