Andy Shell

Den seglande radioprataren

För drygt två år sedan startade den amerikanske seglaren Andy Schell den populära podcasten 59ºNorth, en radiokanal på nätet där han intervjuar seglingsprofiler från hela världen. Sedan dess har Andy sänt ett nytt avsnitt nästan varje vecka, och är nu uppe i över 130 stycken. Alla avsnitt är en timme långa, och går att ladda ner så man kan lyssna på dem när man vill.

”Det började egentligen som en ursäkt att prata med folk som jag läst om men aldrig vågat prata med tidigare. Jag älskar allt som har med podcasten att göra. Från att kontakta personer, prata med dem och redigera”, berättar Andy för Svenskalangfardsseglare.se.

Andy är uppvuxen i USA, och hans radioprogram är på engelska. Men han har genom sin svenska fru Mia Karlsson en stark anknytning till Sverige. Många av de seglare han har intervjuat är därför svenskar. Magnus Olsson, Nuno Antunes, Magnus Rassy och Janne Larsson är några exempel. Nu senast kunde vi höra Johan Boström, nya chefredaktören för tidningen På Kryss, berätta om sin ensamsegling från USA till Sverige.

Andy och Mia bor ombord på sin Swan 48:a Isbjörn, med Annapolis på amerikanska östkusten som hemmahamn. Planen är att segla ner båten till Brittiska Jungfruöarna i Karibien nu i höst, för att nästa sommar ta den norra vägen till Irland via Kanada och Newfoundland.

”Seglingen och podcasten går hand i hand”, säger Andy. ”När vi är ute och seglar träffar vi många intressanta seglare, med lite tur kan jag intervjua dem direkt på plats”.

Alla avsnitt av 59ºNorth: www.59-north.com/sailingpodcast

Posted in Artiklar, Böcker & Film, Långfärdsseglare and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>