Skärmavbild 2015-09-08 kl. 19.08.01

Film: Så fungerar autorouting i Navionics iOS-app

I somras kom Navionics med autorouting på sina appar för iPhone och iPad. Genom att ange startposition och destination räknar appen själv ut färdvägen utifrån båtdata och vattendjup. Efter någon sekund får man upp färdvägen tillsammans med fart, ETA och avstånd till destination. Se hur det fungerar i filmen här nedan.

Det som behövs för att använda autorouting är en iPhone eller iPad med gratisversionen av Navionics Boating-app och tilläget Navionics +. Tilläget kan testras gratis i en vecka. En skarp version av tilläget kostar 189 kronor för ett års användning. Alternativt är att köpa någon av betal-apparna där Navionics + ingår.

Autorouting för Andriod-apparna är på gång enligt Navionics.

I vanlig ordning så är autorouting enbart till för generell planering och som en referens. Det ersätter inte gott sjömanskap och var och en som använder denna typ av automatisk hjälp bör gå igenom routen i detalj.

Undertecknad har själv testat autorouting i begränsad utsträckning i relativt lättnavigerade Öresund och det fungerad som utlovat. Har du själv använt autorouting, på vilket system det än månde vara, så skriv gärna en kommentar här nedan eller i forumet om dina erfarenheter.

Posted in Artiklar and tagged , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>