bolbmwwswe2ybamisyya

Fest när Volvo Ocean Race kommer hem

När tävlingsbåtarna i Volvo Ocean Race välkomnas hem till Göteborg den 21 juni blir det en veckas folkfest i Frihamnen. Kända svenska artister, aktiviteter och spektakulär segling beräknas locka hundratusentals besökare.

Artister som Petter, Miriam Bryant, Eric Saade, Loreen, Göteborgs Symfoniker, Jessica Andersson och Electric Banana Band ska fylla Frihamnen den 21 – 28 juni. Där har Göteborgs stad tillsammans med Volvo och andra partners byggt upp ett stort evenemangsområde och en Race Village där de sju tävlingsbåtarna går i mål.

Sista tävlingsmomentet i Volvo Ocean Race 2014/2015 sker på lördagen 27 juni då det är ”In port-race”. Med start utanför Älvsborgsbron ska båtarna tävla på en bana som avslutas vid Frihamnen och åskådare kommer att kunna följa tävlingen från många olika platser på båda sidor av vattnet.

Tävlingsbåtarna beräknas komma någon gång efter kl 12.00 den 21 juni och ett dygn framåt beroende på väder och vind. Mållinjen är precis vid Frihamnspiren.

Allt som händer under veckan: http://volvooceanracegoteborg.com/sv/hem

Posted in Artiklar, Topp and tagged , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>