Kikare Magnipro 7x30

Liten båtkikare från Magnipro

Traditionellt sett är båtkikare av modellen 7×50, vilket gör att de blir stora och kan upplevas som klumpiga. Därför har Gunnar Olssons Foto tagit fram en modell med 30 mm frontlins, som då blir betydligt mindre, lättare och smidigare.

Kikaren heter Magnipro 7×30 XMC och som brukligt när det gäller båtkikare har den 7x förstoring. Detta bidrar till en lugn och stabil bild, även om båten guppar och rör sig ute på sjön. Nackdelen med att bara ha en 30 mm frontlins jämfört med 50 mm är att kikaren blir något ljussvagare och får ett smalare synfält.

Enligt ett pressmeddelande har Magnipro 7×30 XMC en centrumfokusering vilket gör att den har en betydligt kortare närgräns än många andra båtkikare, och därmed blir användbar i allt fler situationer.

Optiken som är ”Fully Multi-Coated” sägs vara av mycket god optisk kvalité. Kikaren har extra stora okular och vridbara ögonmusslor i metall vilket gör att den fungerar bra även om man har glasögon eller solglasögon på när man tittar i den.

Magnipro 7×30 XMC är också helt förseglad och gasfylld, något som gör den helt vattentät och imfri. Kikarekroppen är dessutom gummerad, vilket ger ett bra grepp. Den har även en behandling på linserna, ”Oilphobic”, som gör att de vattendroppar som kommer på optiken samlas ihop och lätt går att skaka av.

Magnipro 7×30 XMC kommer i två färger; svart och orange och levereras med väska, lock, flytrem och putsduk. Det rekommenderade priset är 1.795:- inkl. moms.

Kikaren går att köpa på webben på http://www.gofoto.se/

Posted in Artiklar, Prylar, Säkerhet and tagged , , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>