xqmganlz5nk6ivg7uflf

Ny räddningsbåt till Sjöräddningssällskapet

För lite drygt en vecka sedan namngavs Sjöräddningssällskapets allra senaste räddningsbåt, Rescue Mærsk Mc-Kinney Møller. Båten, en tolv meters räddningsbåt i Victoria-klassen, är donerad av en fond grundad av danska Maersk. Den kommer att placeras på RS Smögen och blir ett mycket välkommet tillskott i Sjöräddningssällskapets flotta.

– Vi är mycket glada över denna generösa donation. Båten kommer att göra stor nytta inom vår verksamhet. Det är extra roligt att ett så stort och internationellt bolag inom rederinäringen väljer att ge medel till oss, säger Rolf Westerström, vd i Sjöräddningssällskapet, i ett pressmeddelande.

RS Smögen grundades år 2002 och har drygt 30 frivilliga sjöräddare. Varje år utför stationen över 170 uppdrag. Victoria-klassen är specialkonstruerad för sjöräddning och byggd för att klara hårt väder och krävande räddningsinsatser med mycket god manöverbarhet.

Båten är donerad med medel ur A.P Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond Til Almene Formal, en fond grundat av danska Maersk.

Posted in Notiser and tagged , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>