twteyxwny51gdun2f1lx

Ny marina på Cypern

Ett avtal är nyligen slutet för konstruktionen av en marina i Ayia Thekla strax utanför Ayia Napa på Cypern. Byggstart är planerad till hösten och välkomnas av turistnäringen på ön. Marin turism, inräknat segling, är en del av det som EU kallar ”Blå tillväxt” och den blå ekonomin representerar omkring 5,4 miljoner arbetstillfällen i unionen och värderas till ca 500 miljarder euro/år. Så med Europas renaste badvatten och stränder samt 340 soldagar om året är Cypern en självklar del i den blå tillväxten. Utöver marinan kommer omkring 1 200 meter av strandlinjen att utvecklas med 5-sjärnigt hotell, lägenheter, villor och en ny strand. Projektet som finansieras av privata investerare och EU medel har döpts till Makronisos Marina och beräknas enligt ett pressmeddelande vara helt klart i slutet av 2018.

Posted in Artiklar, Europa, Färdmål and tagged , , , .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>